Oefentherapie / kinesie

Kinesie via WeDoCare betekent een groot aanbod aan mogelijkheden voor behandeling op het gebied van revalidatie, (sport-)massage en overige klachten aan het bewegingsapparaat. 

Onze kinesiste is Nederlandstalig zodat u in uw eigen taal wordt behandeld. Behandeling is mogelijk voor toeristen en voor long-stayers. Wij zien opmerkelijk goede resultaten bij onze cliënten die na een operatie op Tenerife revalideren. 

De kinesiste is gespecialiseerd in de volgende behandelingen:

  • Revalidatie na operatie
  • Looptraining
  • Oedeemtherapie en lymfedrainage
  • Massage en sportmassage
  • Behandeling bij reuma
  • Behandeling bij spierziekten

Kennismaking met kinesiste Mariska

Mariska heeft na haar opleiding tot verpleegkundige ook de diploma’s Sport- en Wellness massage behaald en is aangesloten bij het NGS. Na diverse aanvullende cursussen is ze een gerenommeerd massagetherapeut. Ondertussen is ze dichtbij afronding van de opleiding Traditional Chinese Medicine. 

In haar behandelingen benadert ze de westerse geneeskunde vanuit de oosterse geneeswijze. Ze heeft een holistische aanpak, dat wil zeggen dat ze de gehele mens ziet achter de patiënt en daardoor doorgrondt wat die specifieke mens nodig heeft om te genezen of te verbeteren. 

Kinesitherapie
Fysiotherapie/kinesie/oefentherapie wordt ingezet bij mensen die een disfunctie in de spieren hebben na een trauma, operatie of door ziekte, ouderdom of overbelasting. Er is een stagnatie die opgelost mag worden. Kinesitherapie betekent letterlijk: het behandelen door bewegen. Nu is mijn motto dat je niet kunt bewegen met koude of stijve spieren, dus voordat ik met mijn cliënt de oefeningen doe masseer ik altijd eerst de desbetreffende spieren los en warm.  

Ik behandel alles wat met spieren te maken heeft. Dat kun je heel breed zien, van revalidatie na een operatie of ongeval, onderhoud van spieren tijdens een ziekte of aandoening tot behandeling van hoofdpijn of migraine. 

Behandeling
Iedere persoon en iedere klacht is uniek. Zo kan het zijn dat bij twee schijnbaar identieke klachten voor een andere aanpak gekozen wordt. Ook de oefeningen kunnen van elkaar verschillen van persoon tot persoon. Ik bekijk altijd ter plekke en per behandeling welke oefeningen functioneel zijn. De cliënt moet zich ook kunnen vinden in een oefening. Want als ze een oefening niet fijn vinden dan oefenen ze het vast niet als ik er niet bij ben. Er is altijd een manier te vinden om toch op een prettige manier het gewenste resultaat te behalen. 

Resultaten
De resultaten zijn bijzonder goed door de persoonsgerichte en holistische aanpak en de ontmoeting van Oost en West in de behandelingen. Ik krijg regelmatig van mijn cliënten terug te horen dat zij niet alleen veel baat hebben gehad van het voortzetten van de behandeling tijdens hun vakantie, maar ook dat hun kinesisten thuis positief verrast zijn door de verbetering.

Gunstig klimaat
Ik krijg veel mensen die revalideren na een operatie van knie, heup of schouder. Maar ook mensen met een chronische spierziekte en bijvoorbeeld mensen die lymfedrainage nodig hebben. 

De warmte, de zeelucht en het zoute water zijn een weldaad voor de mens. Het is bewezen dat mensen hier sneller herstellen van hun aandoeningen dan in het koude, natte België en Nederland bijvoorbeeld. 

Kostenvergoeding mutas/verzekering
Het is bij wet geregeld dat mensen die in eigen land zorg vergoed krijgen, deze zorg ook vergoed moeten krijgen in het land waar ze op vakantie zijn. Er zit wel een bovengrens aan het aantal weken dat de zorg vergoed wordt, dus als u voor langere tijd behandeling op Tenerife nodig heeft dan raadt WeDoCare u aan om dit met uw mutas/zorgverzekering te overleggen.

Werkgebied
Ik werk veel in het zuiden en zuidoosten van Tenerife, en per zorgaanvraag wordt bekeken of het haalbaar is om een bepaalde afstand te overbruggen. 

Heeft u behandeling door Mariska nodig, of wilt u met haar uw mogelijkheden doorspreken? Dat kan via ons contactformulier