Geschikte hotels voor mindervaliden

Aangepaste hotelkamer
Als u afhankelijk bent van een rolstoel, til-lift of een ander hulpmiddel, vergt de voorbereiding van de vakantie vaak wat meer tijd. Niet elk hotel is immers geschikt. 

De zuidkust van Tenerife heeft een grote verscheidenheid aan hotels en appartementen. Vele hotels hebben enkele aangepaste en/of rolstoeltoegankelijke hotelkamers (dit is wettelijk verplicht in Spanje). Echter, niet alle kamers die het label ‘aangepast’ hebben, zijn daadwerkelijk geschikt voor elke situatie. Het is daarom aan te raden om kritisch te blijven en om contact op te nemen met het hotel om er zeker van te zijn dat ze bieden wat ze zeggen. 

Om een indruk te krijgen van het aanbod, kunt u via booking.com zoeken op geschikte hotels. Bij ‘filter op’ vindt u opties zoals rolstoeltoegankelijkheid en douchestoel. 

Hulp bij zoeken

Mocht u het overzicht van alle opties verliezen of wilt u zich beroepen op ervaringen van voorgaande reizigers, dan kunt u bij gespecialiseerde reisadviseurs terecht voor service rondom het boeken van een geschikte hotelkamer en hulpmiddelen.

WeDoCare heeft uiteraard ook ervaring opgedaan welke hotels geschikt zijn. Wij komen in vele hotels en zien verschillende cliënten, allemaal met hun eigen wensen. Wij kunnen u suggesties doen, maar het blijft een kwestie van uw eigen smaak welk hotel u kiest. Vraag bij boeking om een aangepaste kamer.

  • Gran Arona te Los Cristianos
  • zorghotel Mar y Sol te Los Cristianos
  • Roca Nivaria te Playa Paraíso
  • Jardines de Nivaria te Costa Adeje
  • H10 Big Sur te Los Cristianos
  • Jacaranda te Costa Adeje 

Hulpmiddelen op hotel
Cliënten die hulpmiddelen op de hotelkamer nodig hebben zoals een hoog-laagbed kunnen het best contact opnemen met het hotel van keuze om te vragen naar de mogelijkheden. Sommige hotels regelen de huur van hulpmiddelen zelfs voor u.

Op deze pagina leest u meer over de beschikbare hulpmiddelen op Tenerife.